Over mij

Hoi! Ik ben Iva

Wie wij als mensen zijn, en wat ons beweegt, vormt en transformeert vind ik mateloos interessant. Dit blijkt ook wel uit mijn veelzijdige achtergrond, die maakt dat ik een antropologisch, wetenschappelijk, psychologisch en medische blik heb ontwikkeld op de wereld om mij heen.

De afgelopen 11 jaar stond voor mij hierin de zwangere en haar partner centraal, die ik als verloskundige heb begeleid.Sinds ik me kan herinneren ben ik gefascineerd in de periode van zwangerschap, geboorte en ouder worden. De ultieme transformatie, op allerlei gebied waar voor mij al mijn interesses samenkomen. Wat ik me wel realiseerde is dat deze transformatie veel omvattender is dan het medisch proces, en dat ik me in deze begeleiding als verloskundige voelde tekortschieten. Ik wilde meer bieden, en begeleiding geven.

De ervaring van de geboorte van mijn eigen zoon en de rit in het ouderschap gaf me zoveel inzicht in hoezeer je dit als persoon verandert. Ik wist wat ik te doen had; begeleiding bieden in deze tranformatie, genaamd Matrescentie. Waarbij ik de bevalling zie als een overgang van vrouw naar moeder, waarbij een begin wordt gemaakt aan je nieuwe rol. Een goede voorbereiding op en verwerking van deze ervaring is dus heel belangrijk. Daarom stopte ik mijn werk als verloskundige, en besloot me helemaal te focussen op de begeleiding middels coaching en bevallingstrauma verwerking, en volgde daarvoor de nodige opleidingen.
Geboortewolk was geboren!

Ik geloof in de kracht van elk persoon, en het is mijn missie dat iedereen kan leven vanuit die kracht. Met Geboortewolk help ik graag om je weer in contact te brengen met jouw eigen kracht, mocht er ruis op deze lijn zijn gekomen door de bevalling.

Relevante ervaring

2014                    Mindfulness Based Stress Reduction

2015                    Mindfulness voor Verloskundigen

2015 – 2021        Verloskundige

2019                    Mindful Zelfcompassie (MSC)

2020                    Persoonlijk Leiderschap Amethist

2017 – 2022        Geven van zwangerschapscurssen

2022                    NONONS coachopleiding

2022                    Bevallingsverwerkingspecialist en EMDR

2023                     Bevallingsangstspecialist 

Wat cliënten zeggen over mij